Friday, September 23, 2011

"Thin Ton Katsu" bento - 薄とんかつ弁当
















Today's o-bento:
 - Ton Katsu (Pried Pork Scaloppini)
 - Boiled Egg and Vegetabel
 - Rice with Sesame Seed (Hidden Nori sea weed paper is inside)

 We had deep fried pork last night for dinner and of course I made some for today too. Since they are deep  fried, I wanted to make the rest as healthy as I can, so I just boiled carrot, green beans and broccoli in salt water.

 もともと豚肉好きな私でしたが、アメリカに来てからなんとなくにおいが気になって、フライ以外では食べなくなりました・・・。たまたま見つけた、Pork Scaloppiniという、部位がよくわからないお肉なのですが、1パウンドあたり1ドル70セントくらいで、しかもアメリカの肉にしては薄切りで骨なしなので気に入っています。脂身も少なくてあっさりとしています。


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