Wednesday, June 1, 2011

"Teriyaki Chicken" bento - 照焼きチキン弁当

Today's o-bento:
 - Gohan with Sakura denbu (Rice with fish rousong)
 - Teriyaki Chicken
 - Bacon-wrapped asparagus
 - 1/2 Boiled Egg

I love chicken tights at Costco which were only $0.99 /lb!
I've been looking for boneless chicken with the skins on, but I haven't 
seen that yet in America. I sometimes miss Japanese grocery stores.
For teriyaki sauce, I usually mix say sauce, mirin (sweet cooking rice wine), 
and a little bit of honey.

アメリカのスーパーに置いてあるお肉は大抵日本のものに比べると
とても安いです。この鶏もも肉は4枚入りの真空パックが8つセットに
なったものをコスコで買いました。

I bought "Sakura Denbu" when I went back to Japan a last month.
It's sweet pink fish rousong ( I don't even know how to pronouce that),
but it doesn't really taste or smell like fish. I used to love it in my obento.
I used the heart shaped cookie cutter and the nori sea weed cutter
to create the face on the rice.

桜でんぶ、懐かしいです。何年ぶりに見たでしょうか、
というくらいご無沙汰していました。
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2 comments:

  1. 調子にのってこちらまでのこのこついて来てしまました(汗

    いや~、美味しそうです♪
    最近気づいたのですが、Yukaさんて、もしかして食べ物で顔作るの好きですか?:)楽しそうなお弁当、楽しんで作って下さいね☆

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  2. 紫ちゃんさん、わざわざこちらまで来てくださってありがとうございます。
    食べ物の顔ですか(笑)。私はそうでもないですが、夫は好きなようです。
    なので、海苔パンチを買って帰ると喜んでいましたヨ。
    これからも宜しくお願いします~!

    ReplyDelete